Categories
Njoftime Slideshow

VIZITË MONITORUESE E KOMISIONIT PARLAMENTAR PËR VEPRIMTARITË PRODHUESE, TREGTINË DHE MJEDISIN NË PIKËN E TRANSMETIMIT ARDENICË (NYJE KRYESORE E BACKBONE-it KOMBËTAR DREJT JUGUT)

Komisioni parlamentar për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin zhvilloi ditën e mërkurë, 24 Prill 2024, një vizitë monitoruese në pikën e transmetimit të Ardenicës, një nyje kryesore e backbone-it kombëtar drejt Jugut të vendit. Komisioni, i cili kryesohej nga Kryetari Z. Arben Pëllumbi, u mirëprit nga Kryetari i AKEP-it, Z. Tomi Frashëri, anëtarët e Këshillit […]

Categories
Njoftime Slideshow

Takim i Kryetarit të AKEP Z. Tomi Frashëri me Z. Jaroslaw Ponder, Kreun e Zyrës për Europën në Bashkimin Ndërkombëtar të Telekomunikacioneve (ITU)

Kryetari i AKEP-it, Z. Tomi Frashëri, zhvilloi ditën e premte, më 19 prill 2024, një takim dypalësh me Z. Jaroslaw Ponder, Kreun e Zyrës për Europën në Bashkimin Ndërkombëtar të Telekomunikacioneve (ITU). Takimi shërbeu për të riafirmuar përkushtimin e ITU-së kundrejt Shqipërisë dhe përkrahjen, nga ana e kësaj agjencie të Kombeve të Bashkuara, të ambicieve […]

Categories
Njoftime Slideshow

VIZITË PUNE E KOMISIONIT TË VEPRIMTARIVE PRODHUESE, TREGTISË DHE MJEDISIT PRANË AUTORITETIT TË KOMUNIKIMEVE ELEKTRONIKE DHE POSTARE

Ditën e mërkurë, 4 tetor 2023, Komisioni parlamentar për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin zhvilloi një vizitë pune pranë AKEP-it, me qëllim monitorimin në terren të përmbushjes së detyrave ligjore të institucionit. Kjo vizitë përkon edhe me 25-vjetorin e themelimit të entit rregullator dhe përfaqëson një nga format më të spikatura të kontrollit që Kuvendi […]

Categories
Njoftime Slideshow

Marrëveshjet teknike ndërkufitare për harmonizimin e frekuencave të lidhura midis Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) dhe Agjencisë së Komunikimeve  Elektronike dhe Postare të Republikës të Malit të Zi (EKIP)

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare i Republikës së Shqipërisë (AKEP) dhe Agjencia për Komunikimet Elektronike dhe Shërbimet Postare e Malit të Zi (EKIP) nënshkruan më 19 prill 2023, në Podgoricë, 5 marrëveshje teknike për koordinimin ndërkufitar të rrjeteve të komunikimit celular/fiks (MFCN). Qëllimi i këtyre marrëveshjeve është përcaktimi i parimeve, dispozitave teknike dhe procedurave […]

Categories
Njoftime Slideshow

AEK – AKEP: Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) dhe Autoriteti i Komunikimeve Elektronike të Republikës së Maqedonisë së Veriut (AEK) nënshkruan në Shkup të premten më datë 21 tetor 2022 një Memorandum Mirëkuptimi dhe Marrëveshjen Teknike Ndërkufitare për Harmonizimin e Frekuencave.  Këto dy marrëveshje janë kurorëzim i një pune të filluar më shumë se një vit më […]

Categories
Njoftime Slideshow

AMA-AKEP: Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit

Autoriteti i Mediave Audiovizive dhe Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare nënshkruan nё datёn 03.11.2021, Memorandumin e Bashkëpunimit me qëllim garantimin dhe mbështetjen operacionale, teknike dhe ligjore në fushat me interes të përbashkët për të dyja palët. Kryetarja e Autoritetit të Mediave Audiovizive Znj.Armela Krasniqi u shpreh se ky memorandum është shprehje e vullnetit të […]