Categories
Njoftime Slideshow

VIZITË MONITORUESE E KOMISIONIT PARLAMENTAR PËR VEPRIMTARITË PRODHUESE, TREGTINË DHE MJEDISIN NË PIKËN E TRANSMETIMIT ARDENICË (NYJE KRYESORE E BACKBONE-it KOMBËTAR DREJT JUGUT)

Komisioni parlamentar për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin zhvilloi ditën e mërkurë, 24 Prill 2024, një vizitë monitoruese në pikën e transmetimit të Ardenicës, një nyje kryesore e backbone-it kombëtar drejt Jugut të vendit. Komisioni, i cili kryesohej nga Kryetari Z. Arben Pëllumbi, u mirëprit nga Kryetari i AKEP-it, Z. Tomi Frashëri, anëtarët e Këshillit […]

Categories
Njoftime Slideshow

Takim i Kryetarit të AKEP Z. Tomi Frashëri me Z. Jaroslaw Ponder, Kreun e Zyrës për Europën në Bashkimin Ndërkombëtar të Telekomunikacioneve (ITU)

Kryetari i AKEP-it, Z. Tomi Frashëri, zhvilloi ditën e premte, më 19 prill 2024, një takim dypalësh me Z. Jaroslaw Ponder, Kreun e Zyrës për Europën në Bashkimin Ndërkombëtar të Telekomunikacioneve (ITU). Takimi shërbeu për të riafirmuar përkushtimin e ITU-së kundrejt Shqipërisë dhe përkrahjen, nga ana e kësaj agjencie të Kombeve të Bashkuara, të ambicieve […]

Categories
Njoftime Slideshow

VIZITË PUNE E KOMISIONIT TË VEPRIMTARIVE PRODHUESE, TREGTISË DHE MJEDISIT PRANË AUTORITETIT TË KOMUNIKIMEVE ELEKTRONIKE DHE POSTARE

Ditën e mërkurë, 4 tetor 2023, Komisioni parlamentar për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin zhvilloi një vizitë pune pranë AKEP-it, me qëllim monitorimin në terren të përmbushjes së detyrave ligjore të institucionit. Kjo vizitë përkon edhe me 25-vjetorin e themelimit të entit rregullator dhe përfaqëson një nga format më të spikatura të kontrollit që Kuvendi […]

Categories
Njoftime

KOMUNIKIM PËR PUBLIKUN PER NDERPRERJEN E SHERBIMIT TE ONE ALBANIA SH.A

24.08.2023 Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) ka ndjekur me shqetësim situatën e krijuar nga ndërprerja për disa orë e shërbimeve të internetit, thirrjeve zanore dhe sms ofruar nga sipërmarrësi One Albania sh.a. Është përgjegjësi e sipërmarrësit të njoftojë dhe të informojë pajtimtarët e tij për shkakun e incidenteve të kësaj natyre dhe të […]

Categories
Njoftime

Njoftim mbi vizitën në SHBA

Një delegacion i AKEP-it, i përbërë nga Eriola Mosko, Drejtor i Kabinetit, Armer Juka, Këshilltar i Kryetarit, Vasil Mitezi, Drejtor i Monitorimit, Kontrollit dhe Inspektimit, dhe Bledar Kazia, Drejtor Teknik, zhvilloi në Washington D.C. një sërë takimesh të nivelit të lartë me homologë dhe partnerë të institucionit. Takimi me NTIA, Agjencinë Kombëtare të Telekomunikacioneve dhe […]

Categories
Njoftime Slideshow

Marrëveshjet teknike ndërkufitare për harmonizimin e frekuencave të lidhura midis Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) dhe Agjencisë së Komunikimeve  Elektronike dhe Postare të Republikës të Malit të Zi (EKIP)

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare i Republikës së Shqipërisë (AKEP) dhe Agjencia për Komunikimet Elektronike dhe Shërbimet Postare e Malit të Zi (EKIP) nënshkruan më 19 prill 2023, në Podgoricë, 5 marrëveshje teknike për koordinimin ndërkufitar të rrjeteve të komunikimit celular/fiks (MFCN). Qëllimi i këtyre marrëveshjeve është përcaktimi i parimeve, dispozitave teknike dhe procedurave […]

Categories
Njoftime

Marrëveshjet teknike ndërkufitare për harmonizimin e frekuencave të lidhura midis AKEP dhe Agjencisë së Komunikimeve  Elektronike dhe Postare të Republikës së Malit te Zi (EKIP).

Categories
Njoftime

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) është anëtarësuar në Grupin Europian të Rregullatorëve të Mesdheut (EMERG)

Në mbledhjen e jashtëzakonshme plenare të datës 12 dhjetor 2022, EMERG votoi unanimisht në favor të kërkesës së Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) për  anëtarësimin pranë EMERG. Si anëtar i EMERG, AKEP do të jetë pjesë e politikave dhe strategjive të reja për të përballuar sfidat e radhës të platformës rajonale, e cila […]

Categories
Njoftime

Njoftim mbi zhvillimin e provimit radioamator

Në zbatim të Rregullores “Për shërbimin radioamator në Republikën e Shqipërisë”, Urdhrin nr. 220 datë 17.11.2022 të titullarit te AKEP, bazuar në aplikimet e disa aplikantëve për provimin radioamator për nivelet Harec, Novice dhe provimin Mors, AKEP njofton sa më poshtë: Provimi do të zhvillohet në datat 30.11.2022, 01.12.2022, 02.12.2022, ora 11:00, në adresën: Godina e […]

Categories
Njoftime Slideshow

AEK – AKEP: Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) dhe Autoriteti i Komunikimeve Elektronike të Republikës së Maqedonisë së Veriut (AEK) nënshkruan në Shkup të premten më datë 21 tetor 2022 një Memorandum Mirëkuptimi dhe Marrëveshjen Teknike Ndërkufitare për Harmonizimin e Frekuencave.  Këto dy marrëveshje janë kurorëzim i një pune të filluar më shumë se një vit më […]